Film : Rebels

REBELS – Wat?

REBELS is een documentaire film van Ann Peuteman en Brecht Vanhoenacker voor Victoria Deluxe en wordt gemaakt in samenwerking met Knack en OKRA, trefpunt 55+.

Oude mensen willen vooral lekker rusten. Het liefst zitten ze in hun luie stoel voor tv met een dekentje over hun knieën. Dagelijkse beslommeringen geven ze zoveel mogelijk uit handen en een uitgesproken mening hebben ze al lang niet meer. Maar is dat wel zo? Natuurlijk niet.

In werkelijkheid ergeren de meeste 75-plussers zich te pletter aan de manier waarop hun generatie wordt voorgesteld, behandeld en genegeerd.

‘Genoeg’, zeggen de rebellen op leeftijd in REBELS. ‘We pikken dit niet langer’. Elk op hun eigen manier verzetten ze zich tegen betutteling, doen ze er alles aan om gehoord te worden en vertikken ze het om oud te worden. Zo blijft Nadia koppig solliciteren, gaat Monika

vol vuur betogen en bestookt Erik het stadsbestuur met klachtenbrieven.

Waarom werkt OKRA mee aan een filmproject?

Dit filmproject kadert binnen onze doelstelling in het beleidsplan om een leeftijdsvriendelijke

samenleving uit te bouwen waarin OKRA elke vorm van leeftijdsdiscriminatie aanvecht, net zoals de vaak negatieve en stereotype beeldvorming van ouderen.

We zetten dus hard in op het promoten van een positieve (en correcte) beeldvorming van ouderen, zowel binnen onze organisatie (in academies en trefpunten) als buiten onze organisatie (in scholen, partnerorganisaties, zorginstellingen…).

OKRA ging het engagement aan om financieel te steunen, en om communicatief mee te werken.

Voorstelling van de film op DONDERDAG 23 MAART 2023 in DE WOUWER, Kloosterstraat 3 te Ravels.

Meer info volgt later……

X