Griepvaccinatie opnieuw in Weelde Depot

Het griepseizoen staat voor de deur. Wil jij er je deze winter tegen beschermen? Haal dan een vaccin bij je apotheker.

Elk jaar opnieuw brengt de winter vervelend gezelschap met zich mee: griep. Dit jaar nog belangrijker dan anders om deze niet op te lopen. Naast de andere maatregelen die al gelden om het Covid-19 virus tegen te gaan is vaccinatie de beste manier om je tegen griep en vooral de gevolgen ervan te beschermen.

 

Behoor je tot de risicogroep?

 

Dan is het sterk aangeraden om dit jaar toch zeker het vaccin te nemen.

Bij risicogroepen kan griep ernstige gevolgen hebben. Personen ouder dan 65 jaar, zwangere vrouwen, ouders met kinderen jonger dan 6 maanden en mensen met gezondheidsproblemen zoals diabetes of een ziekte van longen, hart, lever of nieren laten zich daarom het best vaccineren. Ook voor mensen die vaak met deze risicogroepen in contact komen is vaccinatie aangewezen om te vermijden dat ze griep aan hen doorgeven.

Risicopatiënten kunnen vanaf 1 oktober (zonder voorschrift) het griepvaccin gaan afhalen bij de apotheek. Niet-risicopatienten hebben wel een voorschrift nodig en dienen dit aan te vragen bij hun huisarts.

 

NIET BIJ DE HUISARTS THUIS MAAR OP WEELDE DEPOT

 

Vaccinatie van deze risicogroep vindt net zoals vorig jaar plaats tijdens een drive-inmoment in hal 1 van Weelde Depot en niet in het kabinet van de huisarts! 

Gelieve je op het moment dat je huisarts vaccineert je aan te bieden met je identiteitskaart en vaccin. Trek hiervoor gemakkelijke kleding aan. Houd er rekening mee dat er tijdens deze consulten alleen het vaccin wordt toegediend.

Na ongeveer twee weken werkt het vaccin en ben je beschermd tegen de griep. Krijg je toch griep, dan ben je minder ziek en zijn er minder complicaties. Bovendien vermindert de kans dat een al aanwezige ziekte, zoals diabetes, verergert.

 

Hoe ga je te werk?

 

  1. Je haalt het griepvaccin op bij uw apotheker (dit kan zonder voorschrift vanaf 1 oktober)
  2. Je bewaart het vaccin in de koelkast.
  3. Je raadpleegt de dag en het uur waarop uw eigen huisarts de vaccinaties toedient (zie schema onderaan dit bericht).
  4. Je gaat met het vaccin en je identiteitskaart op één van de aangegeven momenten naar het drive-inmoment op Weelde Depot (1ste loods) en laat het toedienen. Je hoeft niet te betalen.
X