Dagreis OKRA Ravels:Boekhoute vissersdorp zonder haven + De Mariahoeve.

Programma & Info

 

  • Om 7.40 uur vertrek op het kerkplein in Ravels.

  • Rond 9.30 uur ontvangst met koffie/thee en koffiekoek in Hoeveterras “De Vliethoeve” te Assenede. Bezoek aan het bezoekerscentrum Boekhoute waar we kennismaken met de gids, gevolgd door een boeiende filmdocumentaire uit 1956 over de visserij. Demonstratie garnaalpellen.

 

 

  • 12.00 uur Middagmaal in Hoeveterras “De Vliethoeve”

 

Op de grens van Zeeland en Vlaanderen ontstaat een robuust en uniek grensoverschrijdend natuurgebied: Grenspark Groot-Saeftinghe. Het Grenspark bestaat uit Het Verdronken Land van Saeftinghe, Hedwige-Prosperproject, Prosperpolder-Noord, Oude Doelpolder en de Nieuwe Arenbergse polder. Nieuwe initiatieven ontstaan tussen Vlaanderen en Nederland.

 

  • 14.30 uur: We brengen een bezoek aan de Mariahoeve in Emmadorp, de thuisbasis van Saeftinghe Zilt,waar binnendijks exclusieve zee-groenten worden geteeld. We worden rondgeleid op de zilte kwekerij waar men laat zien hoe zeekraal, zeekool, lamsoren en zilte aardappelen worden geteeld.

 

 

Aansluitend proeven we van de zilte zaligheden en maken een rondrit met de bus door het indrukwekkende Zeeuws-Vlaamse landschap.

 

  • 18.30 u. Koffietafel in Cultuurcafé Ter Vesten te Beveren. Rond 21.00 uur thuiskomst.

 

Deelnameprijs:  DIT ALLES VOOR DE SOM VAN € 70,00.

 

Kan ook al gestort worden op rekening van OKRA Ravels - BE02 9731 4813 9040  met  mededeling: Naam persoon – reis 21/06/2022

 

Opgeven bij uw contactpersoon tot ten laatste woensdag 1 juni 2022.

X