OKRA Ravels reis:25 oktober 2022

 

AKEN + GRENZENROUTE EN HET VIERLANDENPUNT

 

 

 

  • 07.00 u.  Vertrek aan het kerkplein te Ravels

 

  • 09.00 u.  Ontvangst met koffie en vlaai in restaurant ‘Wilhelminatoren’ te Vaals. Aansluitend vertrekken we naar Aken voor een bezoek met een gids naar de tijd van de Romeinen met o.a. een bezoek aan de Dom, de Elisenbrunnen, het Rathaus en nabijgelegen pleintjes. Het is een boeiende maar vooral een vrolijke rondleiding in deze toch zo levende stad.

 

  • 12.00 u.  Middagmaal in restaurant ‘Wilhelminatoren’ te Vaals.

 

  • 13.30 u.  Onderaan de Vaalserberg volgen we de Viergrenzenweg richting het Vierlandenpunt. Geen telfout, maar een herinnering aan het roerige verleden van deze streek. Ooit was er een vierde land of eigenlijk meer een dwergstaat van 344 hectare. Neutraal-Moresnet bestond van 1860 tot 1920 alleen vanwege een zeer lucratieve zinkmijn.Om geruzie tussen geïnteresseerde buurlanden te  voorkomen, werd het terrein neutraal verklaart. Het werd een illuster staatje dat bekend stond als belastingparadijs, smokkelplaats en gok-oord ..We bezoeken museum ‘Vieille Montagne’ waar een Nederlands sprekende gids hier de ongelofelijke en verbazingwekkende geschiedenis van het neutraal stadje Moresnet van 1816 tot 1919 verteld.

 

  • 18.00 u. Koffietafel in restaurant restaurant ‘Wilhelminatoren’ te Vaals.

 

  • +/- 21.00 u.      Thuiskomst.

 

DIT ALLES VOOR DE SOM VAN € 65,00

 

Opgeven bij uw contactpersoon tot: dinsdag 11 oktober 2022

 

Uw reisverantwoordelijke

Jef en Alois

Inschrijving reis OKRA Ravels

Inschrijving reis OKRA Ravels

Naam deelnemer
Naam deelnemer
Voornaam
Achternaam
Inschrijving Reis
Bevestiging reis

X