OKRA Ravels dagreis : 14 november 2023


ANTWERPEN (Elixir d’Anvers) + HAVENRONDRIT

08.00 u.          Vertrek.

09.30 u.           Ontvangst met koffie en koek in restaurant Postuur te Berchem

10.30 u.           Bedrijfsbezoek aan de likeurstokerij van Elixir d’Anvers. Wanneer er in België gesproken wordt over “Elixir d’Anvers” dan denken velen terug aan vroeger, aan de tijd dat ze bij oma of opa eens van het glaasje Elixir d’Anvers mochten snoepen of dat ze enkele druppeltjes kregen op een suikerklontje. Anderen denken dan weer aan Elixir d’Anvers als middeltje tegen allerlei kwaaltjes zoals maagpijn of buikpijn. Deze weldoende likeur, die al sinds 1863 bestaat, wordt bereid op basis van 32 planten en kruiden uit alle hoeken van de wereld waardoor hij een unieke smaak heeft. Na de ontvangst in het authentieke directiebureel van stichter Francois-Xavier de Beukelaer uit 1894 in Neo-Vlaamse Renaissancestijl, volgt een bezoek aan de stokerij, dat wordt afgesloten met een degustatie van drie van hun producten.


13.00 u.           Middagmaal in restaurant Colmar te Wilrijk


14.30 u. – 17.30 u.

Geleide havenrondrit te Antwerpen. Wist je dat de haven van Antwerpen bijna 13 000 hectare groot is? Tijdens de havenrondrit staan we stil bij het onbekende verleden en de ambitieuse toekomstdromen van de haven. Zo vertelt de gids boeiende verhalen van de Napoleontische dokken, de lansverhuizers van de Red Star Line en de stille getuigen van de verdwenen polderdorpen. We kunnen gaan genieten van een drankje in de gezellige dorpskern van polderdorpje.


+/- 19.30 u.     Thuiskomst.


Nodige info en inschrijving:

Kostprijs voor de reis is € 70,00 te betalen voor 17 oktober aan u verantwoordelijke of te storten op

rekening van OKRA Ravels RN.  BE02 9731 4813 9040 met vermelding van naam en aantal- reis.

Contactadressen:

Jef Verbraeken   0478/54.77.33  of Alois Buyens 0474/29.02.33

                  

X