Sportaanbod

Ons sportaanbod biedt voor elk van onze leden wat wils zowel binnen als buiten

Onze sportactiviteiten zijn wekelijks op een vaste dag uur en staan open voor al onze  plaatselijke leden. Onderstaand vindt U een overzicht van ons aanbod. Wenst U graag deel te nemen aan één  of meer van deze activiteiten kom dan gerust even kennismaken of  contacteer de clubverantwoordelijke voor een woordje uitleg. Iedereen is van harte welkom.
Onze wekelijkse afspraken hebben als doel:
De lichaamsbeweging, sport en het openluchtleven voor senioren te ondersteunen, aan te moedigen, in het leven te roepen en verder te ontwikkelen, alsook de belangen van de senioren op dit vlak te verdedigen. Dit ter bevordering van: de gezondheid, de lichaamsconditie, de onafhankelijkheid en het algemeen lichamelijk, geestelijk en sociale welzijn van de senioren.

Onze Clubverantwoordelijken


 

Maandag: Fietsen/Wandelen

Elke maandag in de zomerperiode starten wij om 13 u met een groep van ruim 30 fietsers aan het kerkplein te Ravels voor een ritje van ongeveer 40 km met steeds verschillende bestemmingen.Deze bestemmingen zijn meestal leuke en gezellige tavernes waar we ons tegoed kunnen doen aan een fris pintje of een lekkere koffie. Het gebeurt ook dat we daguitstappen maken. Deze ritten zijn dan natuurlijk iets langer en er wordt dan reeds in de voormiddag rond 10 u gestart.
In de winter wordt er vanuit diverse locaties in Ravels gewandeld. Vertrek om 13u. Er wordt ongeveer twee uurtjes gewandeld in Ravels of Ravels-Eel

Verantwoordelijke Fietsgroepen:

Aloïs Loodts , Heidestraat 3 - tel: 014 657613

Irma Smets, Boomgaardstraat 2-tel 014 651555

 
Alois Loodts
Verantwoordelijke Fietsen
Irma Smets
Verantwoordelijke Fietsen Kleine groep

Dinsdag & Donderdag: Petanque

Elke dinsdag en donderdag  wordt er op de petanquepleinen aan de chalet Ravels, O.L.Vrouwstraat 5(achter het rusthuis) te Ravels met volle overgave met de ballen gegooid. Voor petanque is weinig of geen uitrusting en infrastructuur nodig. Het is eenvoudig van opzet, en de nadruk ligt op behendigheid in plaats van op fysieke kracht.

  • Dinsdag: Vanaf 13:30 uur winterperiode
  • Donderdag: Vanaf 13:30

Verantwoordelijke Petanquegroep:

Jacqueline Versmissen, Deken-adamsstraat 25 2380 Ravels – tel. 0493 07.43.60.

 
Jacqueline Versmissen
Verantwoordelijk petanque

Woensdag: Kaarten

Elke woensdagnamiddag wordt er een kaartje gelegd vanaf 13 u in de zaal “Den Eel” .In de winter is dit een gezellig tijdverdrijf. Op deze gezellige kaartnamiddagen is iedereen welkom uit Ravels en omstreken.

Verantwoordelijke kaarten:


Gerda Van Den Heyning – Eelstraat 30 2380 Ravels. Tel. 0496 / 31.63.92.

Woensdag:

Kubb-spel

KUBB is afkomstig uit Zweden en zou volgens een legende een oud Vikingspel zijn. Anderen zeggen dat dit spel ooit begonnen is tijdens het sprokkelen van brandhout. De Zweden bedachten dat ze met die verschillende takken ook een spel konden spelen en zo is het 'gooien met stokken' ontstaan.
Ook onze OKRA leden doen aan KUBBEN.
Elke woensdag vanaf 9 u 30 komen alle onze spelers bijeen op het veld aan de Chalet Ravels, O.L.Vrouwstraat 5 2380 Ravels om zich te verdiepen in het KUBB SPEL.

Verantwoordelijke Kubb spel:

Jan Van Hees, Kloosterstraat 17 - tel: 0486-051951

 
Jan Van Hees
Verantwoordelijk Kubb

Woensdag: Lijndansen “WERAPO”

Lijndansen is populair. In samenwerking met de andere trefpunten van onze gemeente wordt er elke woensdag samen gedanst in de zaal St-Jan te Weelde en dit vanaf 18 u 30 tot 21 u 15. Er zijn ook zeer regelmatig verbroederingen met andere OKRA trefpunten

Verantwoordelijke Lijndansen:

Jan Van Dun, Weteringstraat 50 – tel: 0495/19.01.30.

 

Jan Van Dun
Verantwoordelijke lijndansen
X